En eilen sitten enää jaksanut tulla kirjotteleen mitään, kun ei oikeen ees ollu mitään asiaa sitten enää. 

Lenkki kauppareissun yhteydessä jäi eilen hieman lyhyeks. No, jonkun verran tuli sentään kierrettyä ettei käveltyä suoraan kauppaan jonne on joku 100m matkaa. No ehkä 200m. Illalla korvasin huonoo lenkkipäivää crosstrainerilla kuiteski ettei ihan huonoille liikunnoille jääty.  Lisäks jumppapallon avulla vatsoja ja muita venytyksiä ja käsiä kuminauhalla. Kyllä siinä hien sai lentämään :)

Millä ihmeellä oppisin oikeasti käymään vaa'alla kerran viikossa, ei kerran päivässä?? Paino heittelee niin paljon muutaman päivän sisällä suuntaan jos toiseen, tiedän sen, ja sen takia se kerran viikkoon olis ihanteellinen mutta vielä pitäs keksiä keino miten tää malttamaton mieli siihen pystyis.. 

Sitten ajattelin hieman pohtia tuota ruokavalioo. Kun kaverin kanssa (joka kävi vähän haastattelemassa sitä ravintosuunnitelmaa varten) yleisesti puhuttiin kaikesta ruuassa. Entisenä rasva- ja sokerikammoisena alkoi melkein ahdistamaan kun sanoi, että ihan totta, kannattaa jättää kaikenmaailman rasvattomat sun muut vastaavat tuotteet sinne kaupan hyllyille ja käyttää muutenkin rasvaa ahdistumatta päivittäin. Mutta olen sisäistänyt asian oikeastaan todella hyvin jo. Sanotaan että kevyttuotteisiin en oo ikinä oikeestaan uskonut, mutta kun se mieli joskus vääristyi niin että en antanut itelleni vaihtoehtoja, rasvaa ja sokeria on kartettava karuun loppuun asti. Hauskaahan tässä on se, että kun ottaa sen rasvattoman tuotteen normaalin sijaan, kuvittelee sen olevan paljonkin terveellisempää. Olen nyt sisäistänyt että ei, ei se ole.. Rasva on suuri tekijä nälän loitolla pitämisessä. Usein on myös harhakuvitelma, että kun tämä nyt on kerran kevytversio, voin myös syödä enemmän! Ei ei.. JA lisäks, nälkä hiipii nopeammin takaisin, koska ruuassa ei ole ollut mitään, mikä pitää sitä näläntunnetta. Olen siis ottanut ruokavaliooni enemmän rasvaa sekä proteiinia (mm. maitorahka, raejuusto). Nykyään on muuten vaikeampaa löytää niitä normaalirasvaisia tuotteita kun rasvattomia!! Uskomatonta... Kaupassakin piti oikeen kysyä että anteeks neiti, missähän teillä on normaalia raejuustoa, EI rasvatonta. No ei ollut. Otettiin sitten sitä, missä on "eniten" rasvaa. Ja entäs sitten tuo sokeri.... On totta, ettei kannata tupata sitä sokeria ihan joka paikkaan eikä paljon sattuu, MUTTA. Tässäkin järki käteen. Valitsetko kaupassa mieluummin Jaffaa vai Jaffa lightia? Jaffa on makeutettu sokerilla, mutta entä kevytversiot? Aspartaamia, ties mitä. Koska makeutettuja ne lightitkin on, toisella aineella vaan. Miksei sitten käyttäisi sitä, jota on tutkittu eniten, jota on aina käytetty? Sokerittomia valintoja voi tehdä sitten toisaalla. Laittaako siihen kahvikupilliseen sokeria, vai juoko ilman. 

MIKSI ylipaino ja ongelmat on lisääntyneet kevyttuotteiden yleistyttyä?

Sitten loppuun vielä 16.11 liikunta; Lenkki 30min -171kcal, CrossTrainer 32min -305kcal